Raidma: kaitsekulutuste tõstmine on investeering meie oma riiki

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivituslahing õppusel Kevadtorm 2010.
Viivituslahing õppusel Kevadtorm 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Riigikogu riigikaitsekomisjon pidas täna väljasõiduistungi Lõuna-Eestis teist päeva vältaval  õppusel Kevadtorm 2011.

«On selgelt näha, et Kevadtormile kuluvad vahendid on igati õigustatud,» ütles riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma. «Õppuste jätkuv positiivne kuvand  ühiskonnas näitab, et Eesti kaitsepoliitika on õigetel alustel ja eesmärk viia kaitsekulutused riigieelarves kahe protsendini SKPst  on investeering meie enda riiki.»

Riigikaitsekomisjoni esimehe hinnangul näitab õppusel osalejate arv ja riigikaitse nelja komponendi – kaadrikaitseväelaste, ajateenijate, kaitseliitlaste ja reservväelaste – koostegevus selgelt professionaalsuse järjekindlat kasvu.

Mati Raidma, Aivar Riisalu, Lauri Laasi ja Ülo Tulik jälgisid Kevadtormil hinnatava jalaväepataljoni rännakut ja kolonnis liikuvate kaitseväelaste tegutsemist varitsusele sattumisel. Kevadtorm 2011 üldjuht, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel andis ülevaate õppuse käigust ja vastas riigikogu uue koosseisu riigikaitsekomisjoni liikmete küsimustele maaväe arengu kohta.

Õppuse Kevadtorm 2011 põhiraskus on kokkuharjutaval jalaväepataljonil, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi. Pataljon koosneb sõduritest, kelle väljaõpe algas eelmisel suvel ja sügisel erinevates kaitseväe väeosades nagu Vahipataljon, Viru jalaväepataljon ja Kuperjanovi jalaväepataljon.

Kevadtorm 2011 lõpeb 20. mail lõpurivistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles