Ürdioad krõbedal saial

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ürdioad krõbedal saial
Ürdioad krõbedal saial Foto: Jaan Heinmaa

u 10 sööjale

1 pikk sai, kergelt diagonaalselt ja paksemalt viilutatud

1,5 dl oliiviõli

1 oksake värsket rosmariini

½ väiksemat punast tšillikauna

½ peeneks hakitud sibulat

2 väiksemat purustatud šalottsibulat

2 purustatud küüslauguküünt

1 sl hakitud tüümiani

2 purki valgeid konservube, sõelal nõrutatud ja külma veega üle loputatud

soola, pipart

Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Määri saiaviilud poole koguse oliiviõliga ning rösti ahjus, kuni need on mõlemalt poolt kuldsed. Aseta jahtuma. Purusta kahvliga oad ning sega need hakitud ürtide, sibula ja küüslauguga. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Enne serveerimist tõsta igale saiale kuhjake oasegu.

Roheline fetakate:

2,5 dl hakitud lehtpeterselli

1,5 dl hakitud münti

1 tl hakitud majoraani (oreganot)

0,5–1 dl oliiviõli

1 hakitud küüslauguküüs

1 peeneks hakitud anšoovis

1 tl kappareid

½ sidruni mahl

130 g fetatükikesi

Aseta maitseroheline, küüslauk, sidrunimahl ja õli minihakkijasse (võid seda teha ka uhmris käsitsi) ning sega ühtlaseks. Lisa anšoovis, kapparid ja fetajuust. Tõsta lusikaga oasaiadele, serveeri kohe.

Tomatikate:

250 g kirsstomateid

5 sl oliiviõli

1 sl veiniäädikat

soola-pipart ja maitseürte

Sega kõik läbi ja tõsta saiadele.

Jahutav supiline armastab seltsiks roosat veini ning päikesepaistet. Supi sisse võib hoopis sortsukese viina lisada. Meenuta neid aegu, mil arbuusi auk uuristati, pool liitrikest kanget märjukest sisse kallati ja paari tunni pärast süüdimatu ilmega vili ka ära söödi. Ära mingil juhul õpeta seda oma lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles