Metallivargad rüüstasid raudteel järjekordse transformaatori

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuse küsimusele ei ole endiselt lahendust.
Vilniuse küsimusele ei ole endiselt lahendust. Foto: Sille Annuk

Täna varahommikul kell 3.29 selgus, et vargad on tühjaks teinud Eesti Raudtee Vasalemma jaamas elektrirongide teenindamiseks vajaliku transformaatori.

Kuna Eesti Raudtee taastas operatiivselt rüüstatud transformaatori, reisirongiliiklust vahejuhtum ei mõjutanud.

Alates 27. aprillist on see juba neljas transformaatorite vargus Tallinna ümbruses. Sama transformaatorit rüüstasid vargad Vasalemma jaamas ka 27. aprillil.

Eesti Raudtee tuletab meelde, et välja on pandud preemia summas 1500 eurot taristu elektriseadmeid, rajatisi ja muid objekte rüüstavate isikute tabamiseks antud tulemusliku vihje eest.

Vihjetest võib teatada Eesti Raudteele e-postiga aadressil turva@evr.ee või telefonil: 5045112 või pöörduda otse politseisse.

2009. aasta sügisest 2010. aasta kevadeni väldanud vargustelainele ja varaste tabamisele aitas suuresti kaasa just Eesti Raudtee poolt välja pandud preemia, mis ka uurimisele kaasa aidanud vihje eest välja maksti.

Eesti Raudtee on sügavalt mures eriti Lääne-Harjumaal järsult sagenenud rüüstamiste ja varguste pärast, sest nende jätkumine võib põhjustada suuri häireid raudteeliikluses ja tekitada ebameeldivusi sadadele rongireisijatele.

Eesti Raudtee pöördub taas inimeste poole palvega, mitte jääda ükskõikseks, kui raudteel on näha liikumas ja askeldamas kahtlasi inimesi. Palume teatada sellest viivitamatult politseile, sest kõrvaliste isikute viibimine raudteel on keelatud ja selle eest võib seadust rikkuvaid inimesi karistada kuni pea 200 euro suuruse rahatrahviga.

Mida aktiivsemad on inimesed teatama kahtlastest isikutest raudteel, seda kiiremini on võimalik korrakaitsjatel tegutseda ja vältida kuritegusid, mis võivad taaskord häirida reisirongiliiklust ning põhjustada reisijatele ebamugavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles