Inspektsioon ei lugenud drooniga jahipidamist seadusevastaseks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon.
Droon. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnainspektsioon ei algatanud menetlust juhtumi suhtes, kus maaomanik arvas drooni kasutamise ebaseadusliku jahipidamise osaks, kuna seadus seda valdkonda ei reguleeri.

Küsimusega, kas droonide kasutamine jahipidamisel on eetiline, pöördus läinud nädalal inspektsiooni poole üks Saaremaa maaomanik, kelle sõnul peeti tema kinnistul, kus ta oli kohalikul jahiseltsil eelnevalt küttimise keelanud, jahti drooniga, kirjutab Saarte Hääl homses lehenumbris.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juht Jaak Haamer ütles Saarte Häälele, et piltide ja info põhjal, mis kodanik saatis, ei ole vähemasti täna küll põhjust arvata, et tegemist oleks olnud kas ebaseadusliku jahipidamisega või keelatud vahendite kasutamisega jahipidamisel.

«Keegi ei keela drooniga ulukit otsida, aga jahipidamiseks teda kokkuvõttes ikkagi kasutada ei saa,» nentis Haamer.

Büroo juht selgitas, et drooni kasutamine ei ole jahiseaduse mõistes reguleeritud, samuti pole seda keelatud vahendite hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles