Merkel pehmendas väljaütlemist bin Ladeni surma kohta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa liidukantsler Angela Merkel korrigeeris tekkinud tormi tõttu oma sõnu terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tapmise kohta.

Ta ütles ajalehele Passauer Neue Presse antud intervjuus, et bin Laden juhtis rahvusvahelist terroriorganisatsiooni, mis sooritas jubedaid kuritegusid ja «me võime ning peaksime tundma kergendust, et ta pole enam positsioonil, kus ta saaks kellelegi kahju teha», vahendas Deutsche Welle.

Merkel oli varem öelnud, et ta on bin Ladeni tapmise üle «rõõmus». Nüüd aga uuris Neue Presse, kas on õige rõõmustada inimese tapmise üle.

Ameerika Ühendriikide eriüksuslased lasid bin Ladeni, kes on 2001. aasta New Yorgi ja Washingtoni terrorirünnakute arhitekt, maha sel esmaspäeval Pakistanis.

Merkeli esialgne väljendusviis sai kriitika osaliseks Saksamaal. Ka mõned tema enda juhitavasse Kristlik-Demokraatlikku Parteisse (CDU) kuuluvad inimesed distantseerusid kantsleri kommentaarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles