Liiklushuligaanid peavad ise neile määratud trahvi vastu huvi tundma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei liikluseeskirjade vastu patustanule protokolli koostamas.
Politsei liikluseeskirjade vastu patustanule protokolli koostamas. Foto: Priit Simson

Politsei soovitab liikluseeskirjade rikkujatel ise neile määratud karistuse vastu huvi tunda ja väärteo otsusele politseisse järele minna või selle siis oma meilile tellida.

Politsei liikluseeskirjade rikkujaid neile määratud väärteo otsusest ei teavita, vaid rikkuja peab väärteo protokollile ise järele minema sinna maakonda, kus talle see määrati, kirjutab Nädaline.

Rapla jaoskonna juhtivkonstaabel Jaanus Peitre sõnul saadab kaugemalt pärit rikkujatele politsei otsuse ka e-meiliga, aga inimene peab soovist saada otsus arvuti teel ise teada andma. «Huvi otsusest teada saada peaks olema rikkujal endal,» kinnitas ta.

Väärteo materjalidega saab tutvuda ka politsei e-teenuste leheküljel internetis ning seda saab kasutada ID-kaardi abil.

Liikluseeskirjade rikkumise korral tehakse otsus 30 päeva jooksul ja rikkujal on pärast seda 15 päeva aega, et tasuda trahv või vaidlustada otsus kohtus.

Kui inimene 15 päeva jooksul trahvi ei tasu ja otsust ei vaidlusta, siis saadetakse materjal kohtutäiturile, kes alustab täitemenetlust. Kohtutäitur saadab rikkujale teate juba paberkandjal ja loomulikult lisab algsele trahvile oma kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles