Noorsotside juhiks valiti endine rahvaliitlane Lauri Läänemets

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Vahter
Liina Vahter Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Noored sotsiaaldemokraadid valisid oma XVIII kongressil ühingu presidendiks Lauri Läänemetsa ning asepresidendiks Liina Vahteri.

Lauri Läänemets on oma varasemas tegevuses paistnud silma tudengiliikumise aktivistina ning tuntud noorteliidrina, teatas ühenduse pressiesindaja.

Läänemets kuulus varem Rahvaliitu, ta oli ka Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse juht.

Presidendina näeb Läänemets oma missioonina üliõpilaste huvide eest seismist ning noortesse panustamist. «Eesti tuleviku jaoks on kvaliteetne haridus ja motiveeritud üliõpilane
palju olulisem väärtus kui tulumaksu number. Seepärast on tasuta kõrgharidus ning hästikorraldatud noortetöö Eesti jaoks eluliselt vajalikud.»

Liina Vahteri sõnul julgustas teda poliitikaga tõsisemalt tegelema talle riigikogu valimistel antud 512 toetushäält. «Noorte sotsiaaldemokraatide asepresidendina saan hakata töötama nende väärtuste nimel, miks sotsiaaldemokraatidega liitusin. Ühiskond peab kasu tooma kõigile, mitte ainult vähestele väljavalitutele.»

Vahter lisas, et soovib teha tihedamat rahvusvahelist koostööd. «Euroopa riikide mured on hetkel sarnased ning koostöös teiste riikide noorte liidritega on meie võimalused heade mõtete leidmiseks oluliselt paremad.»

MTÜ Noored Sotsiaaldemokraadid on Eesti vanim poliitiline noorteühendus, mis koondab enda alla üle 2300 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles