Süüria armee piirab Damaskuse eeslinna

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed ning president  Bashar al-Assadi toetajad.
Süüria valitsusväed ning president Bashar al-Assadi toetajad. Foto: SCANPIX

Süüria sõjaväeüksused piiravad pealinna Damaskuse läänepoolset eeslinna Muadhamiyat, kinnitavat kohalikud inimõiguslased.

Opositsiooni väitel on Muadhamiya muust pealinnast sisuliselt ära lõigatud. Katkenud on telefoniühendus ja piirkonna varustamine elektriga. Väidetavalt võib tänavatel näha ka tanke ning rahva pihta tulistavad hoonete katustel varitsevad snaiprid, vahendas BBC.

Meeleavaldajate ning sõjaväe kokkupõrked jätkuvad ka riigi keskosas asuvas Homsis, Jordaania piiri lähedal paiknevas Deraas ning rannikulinnas Baniyas. Opositsiooni kodulehe teatel on võimud vahistanud sadu demonstrante.

Teate hukkunutest on vastukäivad, kuna Süüria võimud ei luba riiki välisriikide ajakirjanikke. Süüria inimõigusorganisatsiooni Sawasiah´ andmetel on nädalaid kestnud rahutustes hukkunud aga üle 800 tsiviilisiku.

Süüria võimud on tule avamist meeleavaldajate pihta järjekindlalt eitanud. Valitsuse sõnul on tsiviilohvreid märksa vähem, samuti on võimude kinnitusel tapetud umbes sada sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles