SDE volikogu arutab Saare peasekretäriks nimetamist juuni alguses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu arutab partei senise aseesimehe Indrek Saare nimetamist erakonna uueks peasekretäriks juuni alguses.

SDE ametist lahkuv peasekretär Kalvi Kõva ütles BNSile, et volikogu nimetab uue peasekretäri ametisse 5. juunil toimuval koosolekul ehk nädal aega hiljem, kui esialgu kavandati.

Erakonna esimees Sven Mikser tegi aprillis ettepaneku nimetada Kõva asemel uueks peasekretäriks Indrek Saar. 1998. aastast SDEsse kuuluv Saar on juhtinud aseesimehena Rakvere linnavolikogu ja kuulunud seejärel alates 2007. aastast riigikokku, olles ka erakonna saadikurühma aseesimees.

Kõva on varem öelnud, et tal oli juba varasemast Mikseriga kokkulepe, et lahkub peasekretäri ametist pärast riigikogu valimisi. Ametist lahkumist põhjendas ta suure töökoormusega riigikogus, kus temast sai aprilli alguses maaelukomisjoni juht, aga ka sooviga veeta rohkem aega kodus Rõuges.

Kõva sai SDE peasekretäriks 2010. aasta jaanuaris, vahetades sel kohal välja Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari nõunikuna tööle asunud Randel Läntsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles