Kevadtormile jõuavad vastasjõud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu liikus Scoutspataljoni kolonn Kevadtormile läbi Viljandi.
Mullu liikus Scoutspataljoni kolonn Kevadtormile läbi Viljandi. Foto: Kaitseväe peastaap

Teisipäeval, 10. mail liituvad õppusega Kevadtorm ligi 300 Scoutspataljoni kaitseväelast koos Läti kaitseväelastest koosneva kompaniiga ja Eesti õhuväelased, kelle ülesanne õppusel on teha vastutegevust kokkuharjutavale jalaväepataljonile.

«Pärast kohapeale jõudmist ja ettevalmistuste tegemist peame ründama hakkama. Meie ülesanne on luua eeldused tingimusteks, mille järgi võitlejate oskusi ja tegevust hinnata saab,» ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. «Minu jaoks on õppus Kevadtorm suurepärane võimalus panna oma üksus tegelema konventsionaalse sõjapidamisega,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Karuse sõnu.

Oma pataljoni vastu võitlevaid ajateenijatest koosnevaid üksusi kolonelleitnant Karus ei alahinda. Ta ütles, et möödunud aastate kogemuste põhjal on ajateenijad Kevadtormil väga tublid olnud.

«Näiteks eelmisel aastal näitas see kompanii, kelle vastu me peamiselt võitlesime, üles head võimekust oma lahinguplaani paika panna ja seda ka edukalt elus hoida,» ütles kolonelleitnant Karus.

Scoutspataljoni toetavad vastutegevuses õhuväelased. Kevadtormist võtab osa 31 õhuväelast, kaks kopterit ja üks lennuk.

«Meie teeme koos Scoutspataljoniga vastutegevust. Teeme luurelende neile info kogumiseks, et nad saaksid võimalikult efektiivselt oma rünnakuid planeerida ning ka ründelende,» ütles major Margus Vettik õhuväe staabist.

Õhuväe kolonn alustab Ämarist liikumist kell 10 hommikul ja jõuab Ridali lennuväljale umbes kella kolme nelja vahel.

Scoutspataljon alustab Paldiskist liikumist kell 4 hommikul ja liigub mööda marsruuti Paldiski–Tallinna ringtee–Tallinna-Tartu maantee–Raadi. Pataljoni sõidukite kolonni liikumiskiirus maanteel on kuni 70 km/h ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit. Scoutspataljoni kolonn saabub Raadi lennuväljale Tartus kell 12, kella kahe paiku liitub pataljoniga ka Läti jalaväekompanii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles