Ringkonnakohus tühistas mehe õigeksmõistmise topeltmõrvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu ringkonnakohus tühistas esmaspäeval Viru maakohtu varasema otsuse mõista topeltmõrvas ja veel mitmes kuriteos süüdistatud Juri Koroljov enamuses süüepisoodides õigeks.

Ringkonnakohus tühistas maakohtu lahendi osas, millega esimese astme kohus mõistis 23-aastase Koroljovi õigeks kahe inimese mõrvas ning süüdi tulirelva ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Ringkonnakohtu hinnangul puudusid maakohtu otsuses põhjendused, mille alusel saanuks ringkonnakohus anda hinnangut Koroljovi süü kohta mõrvaparagrahvi järgi, samuti tulirelvadega seotud episoodis. «Seetõttu tuleb maakohtu otsus osaliselt tühistada ja saata süüasi tagasi Viru maakohtule uueks arutamiseks,» märkis ringkonnakohus.

Koroljovi kaasuse viis ringkonnakohtusse Viru ringkonnaprokurör Olga Dorogan, kes taotles oma apellatsioonkaebuses, et teise astme kohus mõistaks Koroljovi süüdi kahe inimese mõrvas, süüdimõistmise kehalises väärkohtlemises ja tulirelva ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises jätaks aga jõusse. Karistuseks taotles prokurör Koroljovile 20-aastast vangistust. Samuti leidis prokurör, et mehelt tuleks kannatanu tsiviilhagi katteks välja mõista 21 000 krooni.

Viru maakohus mõistis mullu novembri keskel kahe inimese mõrvas, röövimises, peksmises, seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning tulirelva ja laskemoonaga seotud süüteos süüdistatud Koroljovi enamuses süüepisoodides õigeks ning ka temaga koos kohtu all olnud Aleksei Tulin kuulis õigeksmõistvat lahendit.

Kohus leidis, et 23-aastased Koroljov ning Tulin tuleb röövimises õigeks mõista, kuna prokurör loobus ise sellest süüdistusest. Seadusliku aluseta vabaduse võtmises mõistis kohus aga mehed õigeks kuriteokoosseisu puudumise tõttu.

Kahe inimese mõrvamist käsitlevas süüdistuses mõistis kohus Koroljovi õigeks, kuna tema süü ei leidnud kohtulikul uurimisel tõendamist. Samas tunnistas kohus mehe süüdi kehalises väärkohtlemises ja tulirelva ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, mille eest sai noormees ühe aasta, ühe kuu ja 20 päeva pikkuse vangistuse. Kuna ta oli karistuse kohtueelsel ajal juba ära kandnud, pääses ta otse kohtusaalis vabadusse.

Süüdistuse kohaselt peksis Koroljov 2008. aasta juuni lõpus Kiviõlis Alekseid ja augustis 22-aastast Pavelit. Sama aasta sügisel panid Koroljov ja Tulin Paveli vägisi sõiduautosse ja viisid ta Uljaste järve äärde. Seal lükkasid nad kannatanu autost välja ning hakkasid teda peksma, Juri röövis ka kannatanult telefoni ja taskus olnud sularaha, seisis süüdistuses.

Eeluurimisel kogutud, kuid hiljem kohtus ümber lükatud andmetel tulistas Koroljov tunamullu 16. augusti öösel Kiviõlis Pargi tänaval ebaseaduslikult omandatud relvast 31-aastast Tõnu, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Sama päeva õhtul tulistas Koroljov süüdistuse järgi Kiviõli lähedal asuva tuhamäe juures 28-aastast Romani, kes samuti suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles