Välismaal mõistetud trahvide maksmisest Eestisse naastes ei pääse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärgid.
Liiklusmärgid. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis on levinud arusaam, et teises riigis saadud trahvisumma võib jätta maksmata, tegelikuses jõuavad aga kõik need nõuded meie riigiprokuratuuri ja siin nõutakse trahvisumma koos kaitsjatasudega kohtu kaudu välja.

Välismaal tehtud trahviotsuste (kõige rohkem laekub neid Eestisse Soomest, Rootsist ja Lätist) tunnustamisprotsessil on tavaline, et kohtualune ise protsessil ei osale, vahendab ERR Uudised.

«Tõepoolest on see levinud arusaam, et välisriigis mõistetud rahalist karistust või trahvi liiklusrikkumiste eest ei peagi Eesti Vabariigis maksma, aga paraku kehtib meil juba aastast 2008 Euroopa Nõukogu raamotsus rahaliste karistuste tunnustamiseks ja juba aastast 2008 on võimalik välisriigis mõistetud karistused Eesti Vabariigis sisse nõuda,» selgitas riigiprokurör Eve Olesk.

Kes kohtusse ei ilmu, tuuakse kohale konvoiga ja suure tõenäosusega lisandub ka trahv kohtuallumatuse eest – selliseid juhtumeid on tänavu nelja kuuga olnud 31. Olesk rõhutas, et lisaks sellele, mis kohus välja nõuab, tuleb maksta ka kohustuslik kaitsjatasu, mille suurus on minimaalselt 38 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles