Bin Ladeni noored naabrid tõotavad kättemaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani lapsed möödumas Osama bin Ladeni majast Abbottabadis.
Pakistani lapsed möödumas Osama bin Ladeni majast Abbottabadis. Foto: SCANPIX

Pakistanis Abbottabadi linnas Osama bin Ladeni viimase elukoha lähedal asuvas madrasas õppivad noored on terrorijuhi tapmise pärast viha täis ja lubavad kättemaksu, kirjutab AFP.

«See sõda pole veel läbi. On nii palju võitlejaid, kes jätkavad Osama võitlust ja võidavad Ameerikat,» ütles 15-aastane Muhammad Tofail, kes õpib bin Ladeni elu- ja tapmiskoha vahetus läheduses asuvas usukoolis. «Moslemimaailmas on palju Osamasid ja USA ei saa tema ideoloogiat nurjata.»

Lääneriigid kardavad, et just sääraste madrasade õppureid julgustatakse toetama äärmuslust ja et neist sirguvad tulevased islamistlikud mässulised.

«Minust endast saab Osama ja ma maksan ühel päeval kätte tema surma eest,» lubab 10-aastane Abbas Khan.

Sarnast juttu rääkisid AFP-le ka keskklassi peredest pärit ja heades koolides käivat poissi, kes bin Ladeni villa äärsel tänaval kriketit mängisid.

Lapsed väljendavad osa ideoloogilist lahingust, mis Pakistanis parajasti käib. Paljusid ajas vihale USA eriüksuslaste operatsioon, mille käigus ameeriklased tungisid ilma loata Pakistani territooriumile ning mis jättis mulje, et USA kohtleb Islamabadi orjana.

Ameerika-vastasus oli Pakistanis mõistagi pead tõstnud juba varem, viimasel ajal eriti USA droonirünnakute tõttu, milles on riigi loodeosas hukkunud sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles