Reporter.ee: Lukas tahab politseinike kooli kutsumist vähendada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusminister Tõnus Lukase sõnul kutsutakse viimasel ajal liiga sageli politseinikud kooli ning koolijuhile trahvimise õiguse andmisega soovitakse olukorda muuta.

«Liiga palju on hakatud kutsuma politseinikke,» tõdes minister Reporter.ee'le. «See on tihti vajalik, aga iga väikse asja pärast politseiniku kutsumine tähendab tegelikult ju oma autoriteedi viimist koolist välja. Lõpuks ei kuula direktorit keegi enne, kui näeb ukse peal politseinikku.»

Õpilast ei tohi lüüa üheski koolis. Samas on näiteks vägivalla lõpetamiseks vahel füüsiline sekkumine hädavajalik.

«Seaduse mõttes saab ta (direktor) suurema kahju ärahoidmiseks sekkuda ka füüsiliselt,» märkis Lukas. «Ärge mõistke mind valesti, aga mõnikord on vaja hüperaktiivses seisus õpilast korrale kutsuda ja kui ta parasjagu teeb teisele haiget, siis tuleb tal ka natist kinni võtta ja teise kohta viia. Peamine on päästa nõrgem õpilane tema küüsist.»

Paljudes Euroopa koolides on lubatud märatsevat või hüsteeritsevat last suruda vastu põrandat ja hoida teda kinni seni, kuni ta rahuneb, teatas Reporter.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles