Jaapani peaminister loobus osast töötasust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Naoto Kan.
Jaapani peaminister Naoto Kan. Foto: SCANPIX

Jaapani peaminister Naoto Kan teatas täna, et ei võta oma peaministri töötasu vastu seni, kuni kriis Fukushima tuumajaamas on läbi. Kan jätkab siiski parlamendiliikme palga saamist.

«Koos jaama käitaja TEPCOga kannab valitsus suurt vastutust tuumaõnnetuse eest, kuna oleme ajanud tuumaenergiapoliitikat,» ütles Kan pressikonverentsil AFP teatel. «Selle poliitika eest vastutava isikuna soovin ma rahvalt vabandust paluda.»

«Seda seisukohta arvestades olen ma otsustanud alates juunist loobuda oma aastasest peaministri palgalisast, kuni väljavaade tuumaõnnetuse lahenduseks on selgunud,» ütles Kan.

Kani tuumapoliitika nõunik Gosho Hosono tunnistas eile, et 11. märtsi maavärin ja tsunami on selgelt muutnud valitsuse arusaamu tuumaenergia kasutamise osas. Eile teatas seismiliselt rahutus Tokai piirkonnas asuva Hamaoka tuumajaama omanik, et peatab ajutiselt kõik selle reaktorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles