Osama bin Ladeni poeg kritiseeris isa matmist merre

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar bin Laden
Omar bin Laden Foto: SCANPIX

Maailma endise esiterroristi Osama bin Ladeni poja Omar bin Ladeni sõnul on ta isa merre matmine nende perekonda alandav ning kriminaalne tegu.

Osama bin Ladeni vanuselt neljas poeg selgitas internetis avalikus kirjas, et tema ja ta vennad-õed plaanivad USA vastu rahvusvahelisse kohtusse minna, edastab Huffington Post.

«Meie eesmärgiks on teha kindlaks, mis meie isaga tegelikult juhtus.  Kui inimesel on nii suur mõjuvõim nagu meie isal oli, siis ei saa ta surnukeha sellisel viisil hävitada. Väga kiire merre matmine alandas perekonda ja poolehoidjaid ning tekitas miljonites moslemites viha,» seisab kirjas.

Kiri avaldati islamistliku ideoloogi Abu Walid al-Masri leheküljel. USA allikate sõnul ei ole neil andmeid, kas kiri on autentne. Mitmed sõjaväeluure allikad on siiski arvamusel, et tegemist on esiterroristi poja kirjaga.

Omar bin Ladeni asukoht on USA luurele teadmata, kuid arvatakse, et ta on kuskil Pärsia lahe piirkonnas.

USA kinnitusel oli Al-Qaeda juht bin Laden relvata, kui USA eriüksus ta Pakistanis Abbottabadis asuvat elamut 1. mai öösel ründas. Bin Laden lasti maha ning ta surnukeha jäi USA valdusse.

USA valitsuse teatel maeti bin Laden moslemi kombeid järgides Araabia merre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles