Vigastatud jalgpallurile kiirabi kutsumine osutus tülikaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuressaare staadionil mängu ajal jalga vigastanud sportlasele kiirabi kutsunud pealtnägijad said ebameeldiva kogemuse osaliseks, sest esimesele kutsele häirekeskus ei vastanud ja teisel nõudis aadressi, nii et helistajale jäi mulje, et muidu abi kohale ei tulegi.

Häirekeskusest selgitati, et kõnele siiski vastati, ning kinnitati, et kiirabi sõidab alati välja ka siis, kui inimene ei oska täpset aadressi öelda, kirjutab Saarte Hääl.

Kuna jalga vigastanud poiss oli väga kahvatu, ei osanud juuresolijad täpselt hinnata, kui tõsine võib tema vigastus olla, ja otsustasid kiirabi kutsuda.

«Minu käest küsiti, et kus te täpselt asute,» imestas mees, kel ei tulnud kohe pähegi, millisel aadressil Kuressaare staadion asuda võiks ning palus pärast pikka selgitust kiirabitöötajatele edasi öelda lihtsalt linnastaadion.

«Kui helistaja ei oska öelda sündmuskoha täpset aadressi, siis küsib päästekorraldaja teejuhatust,» selgitas häirekeskuse pressiesindaja Edvi Freiberg lisades, et teejuhatamist tuleks alustada kõige lähemast maanteest, bussipeatusest, kauplusest või mõnest teisest objektist, mis on appiruttavatele päästjatele või kiirabibrigaadile hästi näha.

«Abi tuleb kindlasti,» ütles Freiberg, kinnitades, et kui häirekeskuse päästekorraldaja on küsimuste põhjal välja selgitanud, et inimene vajab abi, siis ei jää väljasõidukorraldus päästemeeskonnale või kiirabibrigaadile kunagi edastamata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles