Lõhutud aknale jäänud veri paljastas sissetungija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuressaare kohtumajas algas eile protsess kauplusesse sissetungimises süüdistatava mehe üle, kes jäi vahele seetõttu, et vigastas akent lõhkudes kätt, kust sattus veri katkisele klaasile.

Süüdistuse kohaselt purustas 30-aastane Janno möödunud aasta 2. novembri öösel Laimjala vallas kaupluse akna ja haaras poest 11 pakki sigarette, tekitades OÜ-le Paios 4903 krooni ehk 313,36 euro suuruse kahju, kirjutab Meie Maa.

Signalisatsioon hakkas küll kohe tööle, ent selleks ajaks, kui omanik poeni jõudis, polnud seal enam kedagi.

Politsei tabas Janno samal päeval Kallemäe kaupluse juurest. Kuigi mehe sõrmedel olid marrastused, väitis ta politseis ülekuulamisel, et oli joonud tuttava juures ega mäleta toimunust midagi, sõrmed olevat hoopis autoukse vahele jäänud.

Politsei saatis nii lõhutud aknalt leitud vere kui ka Jannolt võetud proovi DNA-ekspertiisi, mille põhjal kuulusid proovid ühele ja samale isikule.

Prokurör küsis eile kohtus Jannole karistuseks kahekuulist vangistust, mis tuleks lugeda kaetuks mullu detsembris tehtud kohtuotsusega mõistetud raskema karistusega. Nimelt karistas kohus toona Jannot Kuressaares asuvast korterist mobiiltelefoni varastamise eest kolmekuulise vangistusega, kuid asendas selle 180 tunni üldkasuliku tööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles