Kapo otsis läbi Viisitamme kabineti

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm..
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitsepolitsei otsis Pärnu linnavalitsuses läbi linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinetid.

 

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ütles Postimees.ee’le, et menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi 300 tunnustel selles, et Pärnu linnavalitsuse ametnikud üritasid luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid käesoleva aasta maikuus välja kuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele.

«Kuigi nimetatud ettevõte hanget ei võitnud, rikuti ametnike poolt riigihangete seaduse nõudeid eesmärgiga tagada just eelistatud ettevõtte hinnapakkumise edukaks tunnistamine,» lisas Kivioja.

Karistusseadustik näeb karistusena ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kivioja sõnul ei ole kedagi üle kuulatud, samuti ei ole kellelegi kahtlustusi esitatud. 

Pärnu Postimehe andmetel uurib kapo versiooni, nagu oleks Viisitamm ja Saar püüdnud mõjutada riigihankekomisjoni kuulutama Pärnu teede hooldamise konkursil võitjaks paremuselt teise pakkumise teinud aktsiaselts Baltifaldi, mitte osaühingu Rapla Teed, kes tegi soodsaima pakkumise.

Linnavalitsuse ruumides oli viis kapo ametnikku, kes otsisid läbi linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinetid. Läbiotsimise juurde oli kutsutud linnavalitsuse infotehnoloogia teenistuse juhataja Toomas Tomson.

Abilinnapea Jane Mets rääkis, et linnavalitsuse liikmed ja kantselei töötajad arutasid kell 8.30 alanud tavapärasel nõupidamisel tänase päeva tegemisi, kui veidi enne kella üheksat astus üleriietes uksest sisse koosolekult puudunud Simmo Saar ja palus Mart Viisitammel kaasa tulla põhjendusega, et kaitsepolitsei tahab teda üle kuulata.

«Ütlesin Simmole, et ära tee lolli nalja. Simmo ütles, et naljast on asi kaugel. Jäime kõik toimuvat juhmi näoga vaatama,» rääkis Mets.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles