Lužkov sai omale lõpuks Suurbritannia viisa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lužkov
Juri Lužkov Foto: SCANPIX

Moskva endine linnapea Juri Lužkov, kes sai omale hiljuti Suurbritannia viisa, lendaski tütardega  kohtumiseks Ühendkuningriiki.

Interfaxi allika väitel naaseb ta Moskvasse selle nädala lõpus.

Lužkov andis viisataotluse sisse veebruari alguses. Briti saatkonna kodulehekülje andmetel kulub lühiajalise viisa saamiseks esitatud taotluse läbivaatamiseks 5-15 päeva, mõningatel juhtudel võib see venida kuu pikkuseks.

Lužkovi esitatud taotlust menetleti aga enam kui kolm kuud.

Aprilli lõpus taotles Moskva endine linnapea omale ka Ameerika Ühendriikide viisat. Selle saamine võttis oluliselt vähem aega ja tänase päeva seisuga on Lužkov USAs ka juba ära käinud.

Kuna Lužkov tegeles ühel ajal kahe viisa hankimisega, siis Interfaxi arutluse järgi peab ta omama kahte välispassi. Venemaa seaduste järgi võib kahte välispassi omada inimene, kes tööülesannete tõttu käib välismaal vähemal kord kuus.

Ametlike andmete järgi töötab Lužkov Moskva Rahvusvahelises Ülikoolis (MUM) suurlinnade juhtimise teaduskonna dekaanina.

Vene president vallandas Dmitri Medvedev Venemaa pealinna 18 aastat juhtinud Lužkovi usalduse kaotamise tõttu 28. septembril 2010. Pärast seda püüdis ta hankida omale elamisluba Lätis, kuid ebaõnnestunult.

Vene meedias liikus eelmisel sügisel hulgaliselt spekulatsioone selle kohta, et Lužkov ja tema ehitusäri ajav abikaasa Jelena Baturina plaanivad Venemaalt lahkuda ja asuda elama mõnda välisriiki. Seni on nad püsinud Venemaal, oma kaks tütart saatsid nad aga õppima Londonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles