Kapo viis Viisitamme ja Saare kaasa

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo ametnik väljumas abilinnapea Simmo Saare kabinetist.
Kapo ametnik väljumas abilinnapea Simmo Saare kabinetist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei viis Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare endaga kaasa, menetlust alustati seoses riigihankekomisjoni tulemuste võimaliku mõjutamisega.

 

Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Jüri Pikma sõnutsi algatati Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare suhtes kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist, kirjutab Pärnu Postimees.

Lehele teadaolevalt uurib kapo versiooni, nagu oleks Viisitamm ja Saar püüdnud mõjutada riigihankekomisjoni kuulutama Pärnu teede hooldamise konkursil võitjaks paremuselt teise pakkumise teinud AS Baltifaldi, mitte OÜ Rapla Teed, kes tegi soodsaima pakkumise.

Viisitamm ja Saar lahkusid koos kaitsepolitseinikega linnavalitsuse hoonest kell 13.57.

Simmo Saar ei osanud ajakirjanikele öelda, kas ta on arreteeritud.

Kaitsepolitseinikud kommentaare ei jaganud.

Linnasekretär Tiina Roht olevat kapo ametnikelt küsinud, kas nad majas veel toiminguid teevad, mille peale vastati, et rohkem ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles