Hankekonkursi komisjoni juht peab kapo huvi üllatavaks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Pärnu teede hoolduse 2008-2014 riigihankekonkursi komisjoni esimees Vambo Talu ei näe põhjust, miks konkurss kaitsepolitseile huvi peaks pakkuma.

Talu ütles Pärnu Postimehele, et vahe Rapla Teede ja Baltifaldi pakkumiste vahel oli väike. «See oli küllaltki naeruväärne vahe,» märkis ta.

Talu jutu järgi oli konkursi tingimuste väljatöötamisel üks eesmärke, et sellel osaleks rohkem pakkujaid kui Baltifalt, kelle senise tööga linnavalitsus väga rahul ei olnud.

Hankekomisjoni esimees lisas, et konkursi tulemuse väljakuulutamine viibis umbes nädala, sest hankekomisjon polnud kindel, kas Rapla Teed on suuteline lubatud töid tegema.

Talu märkis, et komisjonis prevaleeris seisukoht, et kõige tähtsam tingimus on hind, sest linnavalitsusel on sanktsioonid lepingu lõpetamiseks.

Talu mälu järgi võitja kinnitamiseks hääletamist ei toimunud. «See oli ühtne seisukoht. Ma ei kujuta ette, mis eriline roll võiks selles olla Viisitammel ja Saarel. On loogiline, et Viisitamm viibib olulisemates komisjonides ja Saar on majanduse abilinnapea,» ütles ta.

Teede hoolduse riigihankekomisjoni kuulusid peale Talu, Viisitamme ja Saare abilinnapea Peeter Saunpere, linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Janno Aringo ja linnavalitsuse riigihanke spetsialist Eve Kukk. Konkursi tingimused valmistas ette linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Ago Raudsepp.

Pärnu teede hooldamise konkursi aastatel 2008-2014 hanketingimused kinnitati 19. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles