Prantsusmaa valitsus avalikustas presidendivalimiste kuupäeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavad rivaalid Prantsusmaa järgmistel presidendivalimistel. Vasakul IMFi juht Dominique Strauss-Kahn ja praremal praegune riigipea Nicolas Sarkozy.
Arvatavad rivaalid Prantsusmaa järgmistel presidendivalimistel. Vasakul IMFi juht Dominique Strauss-Kahn ja praremal praegune riigipea Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa järgmiste presidendivalimiste esimene voor leiab aset 22. aprillil ja teine voor 5. mail 2012.

Valitsuse esindaja Francois Baroin teatas, et parlamendivalimiste esimene voor leiab aset 10. juunil ja teine 17. juunil 2012, vahendas BBC.

Arvamusküsitluste järgi peab praegune riigipea Nicolas Sarkozy rinda pistma sotsialistide tugeva kandidaadiga.

Sotsialistid ei ole oma kandidaati ametlikult avalikustanud, kuid oletuste järgi saab selleks Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) president Dominique Strauss-Kahn. Erakond valib oma presidendikandidaadi oktoobris 2011.

Paremäärmuslaste liidri Marine Le Peni populaarsus on ajanud poliitilised ringkonnad ärevusse.

Alates veenva võidu saavutamisest aastal 2007 on paremtsentristide liider Sarkozy pidanud võitlema rahva vihaga, mis on sihitud tema karmi poliitika vastu.

Prantsusmaa presidendi ametiaeg kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles