Välisministeerium: oleme Venemaal vangi pandud Susiga regulaarselt kontaktis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Susi Venemaal kohtus.
Raivo Susi Venemaal kohtus. Foto: Jaanus Piirsalu

Eesti konsul on regulaarselt kohtunud äsja Venemaal spionaažis süüdi mõistetud ja 12 aastaks vangi saadetud lennundusärimehe Raivo Susiga ning järgmine kohtumine on kavandatud nädala lõppu.

«Oleme teadlikud kohtuotsusest. Konsul on regulaarselt R. Susiga kohtunud. Järgmine kohtumine on plaanis selle nädala lõpus,» teatas välisministeeriumi esindaja esmaspäeval BNS-ile.

«Välisministeerium ei ole kohtuotsust veel kirjalikult näinud. Kohtuotsust puudutavatele küsimustele saab täpsemalt vastata advokaat,» lisas ministeeriumi pressiesindaja.

Moskva linnakohus mõistis Eesti lennundusärimehe Raivo Susi süüdi spionaažis ning karistas teda 12 aasta pikkuse vangistusega range režiimiga koloonias, edastas Vene uudisteagentuur Interfax esmaspäeval.

Kohus mõistis Raivo Susi süüdi Venemaa kriminaalkoodeksi spionaaži käsitleva paragrahvi alusel ning mõistis talle 12 aasta pikkuse vabadusekaotuse range režiimiga koloonias, seisab esmaspäeval avalikustatud kohtuotsuses. Interfax märgib, et kohtuprotsess ei olnud avalik.

Susi on kategooriliselt eitanud igasugust spioneerimist.

Susi advokaadi Arkadi Tolpegini sõnul leidsid kõik tegevused, milles FSB Susit süüdistas, aset aastatel 2004.–2007.

FSB pidas Susi kinni eelmise aasta veebruaris Moskvas Šeremetjevo lennujaamas, kui ta oli teel Tallinnast Tadžikistani.

Susi ajas endise NSV Liidu alal laiaulatuslikku lennundusäri. Interneti allikate andmetel kuulub Susile mitu Eesti ettevõtet, mis tegelevad õppe-raktiivlennukite kokkupanemise, remondi, teenindamise ja müügiga. Tema klientideks olid Venemaa, Suurbritannia, USA ja Lääne-Euroopa lennundusklubide miljonäridest liikmed. Ka rendib Susi firma Aerohooldus OÜ kaitseväele kahte õppehävitajat L-39.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles