Vaher: sisekaitseakadeemia asukoha analüüs valmib sügiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Pirital. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul selgitab sisekaitseakadeemia parima asukoha sügiseks valmiv analüüs.

«Koalitsioonileppes on kirjas lause, mis ütleb seda, et me kaalume Sisekaitseakadeemia viimist Ida-Virumaale ja täna see kaalumine toimubki,» ütles Vaher riigikogu infotunnis vastuseks sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski küsimusele.

«Kellelegi ei ole saladus, et kaalumine toimub peamiselt kolme asukoha vahel – see on tänane asukoht, mis on Kase tänaval Tallinnas, paljuräägitud ja mitu korda ka eelmises valitsuses arutatud sisekaitseakadeemia võimalik asukoht Murastes ja nüüd ka Ida-Virumaa,» rääkis Vaher.

«See analüüs on tegelikult algusjärgus, meil on enam-vähem teada argumendid, plussid ja miinused, mis puudutavad Kase tänava ja Muraste asukoha omavahelist võrdlust. Loomulikult selles kaalumises on oluline rahaliste vahendite osal ehk kui palju see tervikuna maksab. Näiteks on teada, et Muraste asukoha juures me peame arvestama sellega, võrreldes Tallinnas asuva Kase tänavaga, et peab täiendavalt lisaressurssi leidma ka teedevõrgule, mis on jällegi rahalises plaanis võrdlemisi kulukas,» tunnistas siseminister.

«Ida-Virumaal on tõenäoline mitmete asukohtade kaalumine ehk siis on ta natukene rohkem Vene piiri lähedal või pigem Tallinna pool,» selgitas Vaher.

«Ma arvan, et me jõuame selle analüüsiga sügiseks ühele poole ja siis tuleb plusside ja miinuste kaalumisel langetada ühel hetkel otsus ja ma arvan, et me teeme seda võimalikult avalikult ja loomulikult kogukondi kaasates,» kinnitas siseminister Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles