Maksudest kõrvalehiilimine pole kasvanud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted saavad rohkem raha kui eelmistel aastatel.
Ettevõtted saavad rohkem raha kui eelmistel aastatel. Foto: Postimees .ee.

Hoolimata majandussurutisest ei ole maksu- ja tolliametil andmeid, et ettevõtted üritaksid maksudest enam kõrvale hiilida, rääkis MTA kontrollosakonna juhtaja Egon Veermäe Kuku raadio saates «Nädala tegija».

«Võime kindlalt väita, et ettevõtjad ei ole oma käitumist muutnud, pigem on näha, et maksude tasumine ettevõtjate poolt on veidi paranenud,» väitis Veermäe.

Maksu ja tolliameti peadirektori asetäitja Dmitri Jegorov lisas omalt poolt, et maksuvõlad on küll võrreldes eelmise aastaga suurenenud.

«Kui me võtame septembri lõpu 2008 ja septembri lõpu 2007, siis maksuvõlgade summa on kasvanud 18 protsenti, aga samas maksuvõlglaste arv ei ole kasvanud,» ütles Jegorov.

Jegorovi sõnul on maksuvõlglaste arv 180 000, aga neist umbes 70 000-80 000 on samal ajal ka ettemaksus.

«Ettevõttel on näiteks käibemaksus enammakse ja tulu- või sotsiaalmaksus võlg, nii et puhtalt võlglasi on 100 000-110 000. Pooled neist on võlgu alla 100 krooni,» selgitas Jegorov.

Maksu- ja tolliamet kutsub inimesi maksuhaldurilt vajadusel abi otsima. Dmitri Jegorov kinnitas, et ajatamistaotlustega seotud aktiivsus on juba tõusnud.

Jegorov nimetas seda heaks trendiks halvas olukorras. Ta tuletas meelde, et intress, mis on seotud maksuvõlgadega, on üpris suur - 22 protsenti aastas ja ajatamisega kaasneb intressi vähendamine kuni 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles