Riigiasutused on jännis piirijärjekordade probleemi lahendamisega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokijuhid piirjärjekorras.
Veokijuhid piirjärjekorras. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ei sise- ega majandusministeerium ole suutnud ettenähtud kuu aja jooksul öelda autovedajate esindajale, kas Narva piiripunktis tegutsevaid järjekorrakohtadega sahkerdajaid suudaks ohjata sinna paigutatav märk, mis lubaks seal peatuda vaid tegelikel piiriületajatel.

Eesti autovedajate esindajad saatsid majandus- ja siseministeeriumile ettepaneku keelata Narvas piirieelsel maanteel parkimine kõikidel sõidukitel, mis tegelikult piiri ületada ei kavatse.

Ministeeriumid pidid sellele kirjale vastama juba nädal aega tagasi, kuid pole sellega siiani hakkama saanud.

Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul seisab nende vastuse saatmine ministri allkirja taga, aga seda ei õnnestu saada enne järgmise nädala kolmapäeva.

Majandusministeerium aga tunnistab ausalt, et probleem on tegelikult märksa tõsisem ja seetõttu venib ka vastuse koostamine.

«Me oleme pidanud politseiga nõu, aga kuna probleem on suurem, siis pole jõutud vastust koostada,» ütles Gea Otsa majandusministeeriumist ja lisas, et vahepeal on nad korduvalt suhelnud ka autovedajate esindajatega.

Autovedajate esindaja Toivo Kuldkepi sõnul pole riigiasutused neile mingit lahendust pakkunud, vaid maanteeamet teatas, miks autovedajate välja pakutud lisatahvli idee ei sobi.

Maanteeameti saadetud kirjast selgub, et lisateatetahvel tekstiga «Välja arvatud veoautod, millel on kehtivad Eesti-Vene piiri Narva piiripunkti läbimist võimaldavad dokumendid» ei sobi, sest liikluseeskirjas ei ole mõistet veoauto.

Samuti ei ole reaalne märgi Parkimise keeld alla paigaldada tohutult suure teabemahuga lisateatetahvlit ja veel kolmes keeles.

Kuna maanteeameti hinnangul vajavad mõned autovedajate ettepaneku detailid veel täpsustamist, siis vastatakse neile hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles