Kohus võttis Eesti Raudtee juhatuse liikme Fedorenko vahi alla (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus võttis laupäeva õhtul vahi alla Eesti Raudtee juhatuse liikme Sergei Fedorenko, keda kaitsepolitsei (kapo) kahtlustab altkäemaksu võtmises.

Fedorenko vahistamist taotles riigiprokuratuur ja kohus oli sellega päri. Ühtlasi vahistas kohus eeluurimise ajaks ka altkäemaksu andmises kahtlustatava, ülejäänud kahtlusaluseid ei vahistatud.

Kapo pidas Fedorenko kinni reedel. Kuriteokahtlustused on seotud Fedorenko tööülesannetega. Samuti peeti siis kinni altkäemaksu andmises kahtlustatav ettevõtja ning kaks altkäemaksu andmisele kaasa aidanud isikut. Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad altkäemaksu andmist ja võtmist.

«Tema (Sergei Fedorenko toim) all on liikluskorraldus, kõik mis puudutab vedude liiklust ja rongide graafikute korraldamist ja on üsna oluline figuur kogu raudteeäris,» sõnas Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa eile ERRi uudistele «Aktuaalse kaamera» vahendusel. Eesti Raudtee on lahutamatu osa ülejäänud sama laiusega raudteevõrgust ja Fedorenko on Rohumaa sõnul üks juhatuse liige, kes suhtleb kõigi naaberriikide ja liiduvabariikide, endiste liiduvabariikide raudteeorganisatsioonidega.

 Rohumaa sõnul on tegemist väga tugeva spetsialistiga. «Kui juhtumisi ei ole kahtlustustel alust, siis oleks väga tore, kui ta saaks jätkata. Kui jõuorganid paluvad ta eemaldada (töölt), siis kahjuks peame tegelema selle teemaga,» ütles ta veel.

Kapo ametnikud viibisid reedel ka terminalioperaatori Vopak E.O.S. ja selle tütarettevõtte E.R.S. bürooruumides tutvudes E.R.S.-i tegevust puudutava dokumentatsiooniga – mõlemad ettevõtted lubavad seejuures ametkondadega koostööd teha.

Kahtlustusi pole Vopak E.O.S.-i ega E.R.S.-i suhtes esitatud, ent samas pole neil toimunu kohta võimalik ka kommentaare anda, teatas Vopak BNSile.

Kriminaalmenetlust korraldab kaitsepolitseiamet ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles