Untsu läinud europrojekt võib endise vallavanema viia kohtu ette

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste rattaretke osalised kaks aastat tagasi Sondas «Hasco» projekti sildi all jalgu puhkamas.
Roheliste rattaretke osalised kaks aastat tagasi Sondas «Hasco» projekti sildi all jalgu puhkamas. Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja.

Ebaõnnestunud keskkonnaprojekt tõi Ida-Virumaa Sonda vallale kaasa ligi 10 miljonit krooni rahalist kahju, nüüd seisab endisel vallajuhil ees kohtutee, kuna teda kahtlustatakse ametiseisundi kuritarvitamises.

Kolm aastat tagasi Sonda vallavalitsuse avalduse põhjal algatatud kriminaalasjas on kahtlusaluseks endine Sonda vallavanem Ivo Teder ja nüüd on aastaid väldanud kohtueelne uurimine lõppenud, kirjutab Põhjarannik.

Endine vallavanem enne kohtuotsust midagi kommenteerida ei soovinud ning kinnitas, et jääb seisukoha juurde - tema on tekkinud olukorras süütu.


Luhtunud europrojektiga «Hasco» seoses käis valla paberitest läbi viis inimest, kes üksteisega töölepinguid sõlmisid, kriminaalasi algatati vaid Tederi suhtes.

Näiteks võttis vallavanem europrojekti juurde lepingu alusel tööle volikogu esimees Karl Johannes Kärner, Teder omakorda võttis vallavanemana ametisse Kärneri.

Endine vallavanem sai europrojekti juures töötamise eest kahe aasta jooksul palka 936 krooni päevas, volikogu esimees teenis päevas 624 krooni. Täpseid ametijuhendeid lepingute juures ei olnud ning töö kirjelduseks oli tegelemine europrojektiga.

Puuduliku aruandluse tõttu projekti kontrollima tulnud Euroopa Komisjon nõudis ebaõnnestunud projekti eest tagasi 8,5 miljonit krooni, lisaks pidi vald keskkonnainvesteeringute keskusele tagastama 3,9 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles