Ainult halvim on piisavalt hea

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Head televisiooni tehakse Eestis. Näiteks praegu, kui ma neid ridu arvutisse toksin, tuleb ETVst «Tuulepealne maa». Kaamera ei hüppa, keegi ei ropenda. Kõik on kained ja kammitud, kvaliteetne värk, lausa lust vaadata.


Muidugi on aegade jooksul siinmail tehtud ka väga halba televisiooni. EVTVd mäletate? Aga Kanal 2 esimesi hooaegu? Sõnajalgu? Tiina Pargi saateid? Tegijad häbenevad siiamaani, need jõledused ei kipu kajastuma kellegi CVs.


Pimp TV oli klass omaette. Tegijad ei seadnud endale mingeid kõrgemaid eesmärke peale selle, et nalja saaks ja lõbus oleks. Mida hullem, seda parem, oli lühikeseks jäänud lennuga kanali moto. Asja võeti kompleksivabalt ja tulemused kuuluvad huumoriklassikasse.


Produtsent Ken Saani aju genereeris kõige napakamaid formaate, mis eestikeelses eetris eales levinud. Näiteks Hillar Kohvi «Kohvitund», diip tõsielushow poissmeeste elust.


Viinahaua mees läheb Vanemuise teatrisse ja saab jutule vürst Volkonskiga. Teemaks luulekunst. «Hillar, leia riim sõnale «kaaren»,» ütleb Volk. «Paaren,» põrutab Kohv vene keeles. Kaaren-paaren, geniaalne leid mu meelest. E. A. Poe ja A. Puškin kahe sõnaga.


Või siis Peeter Ristsoo «Telekool». Õdus talveõhtu Valli baaris. Peetri külalisteks on «Lihtsa elu» Sille ja Triin, maadam Ada Lundver ja arvutiguru Raul Velbaum. «Ime muna!» röögib Velbaum, nii et kurgunibu paistab. «Issand jumal, kas see peab inimene olema,» lööb proua Ada risti ette. Sille ja Triinu hirnuvad tilgad püksi. Taustal mängib akordion rahvalikke viise, mister Ristsoo räägib väliseesti keeles.


Veel üks Pimp TV raudvara: DJ Ryan Angelos. «Jou, raffas, kütke ennast üles, ma näitan teile, kuda käib hardbiit! Tuff-tuff-tuff! See käib nii, et DJ annab endast kõik ja naised saavad maksimaalse rahulduse!» Ryan Angelos kargab Caatri loo saatel mööda tantsupõrandat, nahkpüksid jalas.


Puhas kuld, ma ütlen.


Muidugi võib mõni nüüd küsida, mis mõte on niisugust kräppi DVD-l välja anda. Jumala eest, ega mina ka ei tea. Enamik asju elus ongi täitsa mõttetud. Mis mõte on näiteks «Tuulepealsel maal»? Peale selle muidugi, et kvaliteetne, nii kvaliteetne…

Telesaade


«The Very Worst of Pimp TV ehk Pimp TV rajumad saated»


DVD 2002/2008

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles