Gräzin: inimesed, kes tegelevad tänapäeval riigireetmisega, on poisikesed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
.
Igor Gräzin . Foto: Toomas Huik.

Jurist Igor Gräzin ütles tänases saates «Vabariigi kodanikud», et need inimesed, kes 21. sajandil tegelevad salajase info sokutamisega teistele riikidele, on sageli poisikesed, kes ei kasva kunagi.


Ajaloolane David Vseviov tõi saatesse aga huvitava pöörde, küsides, et kus me praegu oleksime, kui maailma ajaloo jooksul poleks kordagi toimunud riigireetmisi.

Julgeolekueksperti Eerik-Niiles Krossi sõnul on riigireetmise puhul kaks olulist komponenti, mida saab kahjustada. Üks neist on kodanike julgeolek ning teine põhiseaduslik kord. Samuti ütles Kross, et Eesti kodaniku sõjategevus teise riigi armees Eesti riigi vastu ei ole praegu seaduse järgi riigireetmine, aga võiks olla.

Kõik saatekülalised leidsid aga, et arvatavasti oleks rahva reaktsioon olnud hoopis teine, kui Simm oleks infot lekitanud hoopis lääne poole, mitte Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles