Galerii: kaitsepolitseiamet saatis Tarmo Lauli viimsele teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval saadeti Tallinnast Kaarli kirikust viimsele teele Põlvamaal Piusa külas teenistuskohustuste täitmisel hukkunud kaitsepolitseiameti ülemassistent Tarmo Laul.

Leinatalituse viisid läbi Politsei- ja Piirivalveameti peakaplan Jaan Jaani ja piiskop Einar Soone.

Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg ütles, et Eesti riik on kaotanud oma ustava kaitsja, Klaarika oma kalli abikaasa, pojad Raiko ja Rando suurepärase isa, Kaitsepolitseiamet pühendunud kollegi, paljud oma hea sõbra.

«Tarmo pühendas oma elu Eesti riigi ja rahva teenimisele. Oma riigi ja inimeste kaitsmine on iga kaitsepolitseiniku kohus ja suur au. Tarmo täitis oma kohust hästi - jõudu säästmata ja pühendunult. Ta saavutas palju ja andis palju - niipalju kui on üldse võimalik – andis oma elu. Rohkem oma rahva hüvanguks anda ei ole võimalik. Tarmo kohta võib julgelt öelda - kangelane.»

«Sõdade vahel on rahuaeg, vaenupooled teineteist ei ründa, vaikivad relvad. Kas sarnasele rahuajale on õigus loota ja mõelda ka politseinikel, kes peavad sõda kuritegevusega? Vastus on kahjuks ei. Nädal tagasi Piusa külas toimunu on meeldetuletuseks, et kurjus võib end peita või olla uinunud, aga ta ei kao, oodates rünnakuks vaid sobivat momenti. Paraku on kurjuse vaoshoidmine nõudnud läbi aegade ohvreid kaitsjate hulgast. Riigi ja rahva kaitsjate sekka astumine jääb endiselt julgete pärusmaaks.»

«Kes on vannet täites meie eest oma elu andnud, neid paraku enam tagasi tuua ei saa. Pooleli jäänud töid saavad teha teised, aga ükski tänu- või kaastundeavaldus ei asenda elu. Selles mõttes jääme me nende ees igavesti tänuvõlglasteks. Ainus, mida me teha saame, on see, et mäletame oma kangelasi,» ütles Aeg.

Pärast Tarmo Laulile viimse austuse osutamist kanti tema kirst teenistuskaaslaste poolt, autole, mille järel suundus matuserong Võrru.

Ärasaatmistseremooniast võtsid teiste hulgas osa peaminister Andrus Ansip, siseminister Ken-Marti Vaher, justiitsminister Kristen Michal, riigikogu liikmed, mitmete riigiametite juhid, partnerteenistuste esindajad, teenistuskaaslased, sõbrad, kaaslased ja sugulased.

Pärastlõunal sängitatakse Tarmo Laul tema kodukalmistule Võrus. Teel sinna paneb kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg Mäos pärja langenud politseinike mälestusmärgile.
 

Copy
Tagasi üles