Eesti Päevaleht muutis paberlehe uudised veebis tasuliseks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eesti Päevaleht teatas, et alates tänasest ei saa paberlehe uudiseid veebist enam tasuta lugeda, samuti muutus tasuliseks väljaande iPadi versioon.

Eesti Päevalehe peatoimetaja Vallo Toomet selgitas Postimees.ee’le, et tasuliseks muutuvad vaid Eesti Päevalehe toimetuse toodetud uudised, mis ilmuvad hommikul.

Toomet lisas, et tasulised ei ole ka arvamuslood ning Eesti Päevaleht Online toodetud uudised.

Toometi sõnul on tegemist üldisemate arengutega, kus ajalehtede uudistoodang on tasuline.

«Lehe tootmine, heade lugude kirjutamine ja selle kunstiline kujundamine on kallis tegevus. Inimesed, kes sellega tegelevad on professionaalid. Nende tööd tuleb austada,» sõnas Toomet.

«Inimene, kes soovib sellest osa saada, peab olema valmis selle eest ka natuke raha maksma. Paberlehe tellijad on sellega nõustunud. Ei saa olla, et osa inimesi saab turult mingi toote ilma rahata, osa mitte,» ütles Toomet.

Kuidas iPadi versiooni tasuliseks tegemine lugejate arvule mõjub, ei oska Toomet ennustada. «Loodan, et need, kellel on iPad, on valmis meie head lehte ka ostma. Ja need, kellel iPadi veel ei ole, on nõus koos Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi elektroonilise tellimuse ostmisega saama ka iPadi.»

Toometi kinnitusel olid ja on EPLi lugejanumbrid tõusvad.

Eesti Päevalehte saab edaspidi tellida nii eraldi kui koos samasse gruppi kuuluva Eesti Ekspressiga iPadi versioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles