ERR.ee: Soome diplomaadi sõnul peaks Eesti tõstma oma kaitsevõimet

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Jakobson
Max Jakobson Foto: Mihkel Maripuu

Soome diplomaat, poliitik ning ajakirjanik Max Jakobson leiab, et Eesti peaks võtma eeskuju Soomelt ning tõstma oma kaitsevõimet; sellest saab aru ka Venemaa ning oskab seda hinnata.

Jakobsoni arvates on Soome suhetes Venemaaga diplomaatilisem kui Eesti, kuid sõjaliselt väga konkreetne, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Max Jakobson on seisukohal, et Soome Venemaa-poliitika edu põhjus lisaks tasakaalukale asjaajamisele on järjekindel sõjaline väljaõpe.

«Soomel on üks Euroopa paremini väljaarendatud kaitsekorraldusi ja see on mõeldud nimelt Venemaa vastu,» ütles Jakobson. «Minu meelest on tähtis, et ka Eestis tugevdatakse veelgi kaitsevõimet ja venelased mõistaks paremini, mis see Eesti on.»

Soome reserv on 350 000 meest, kuid sellest hoolimata ei nimeta Venemaa Soomet agressiivseks. Üks põhjus võib olla see, et Soome on siiani hoidunud eemale NATOst ning järgib seda ilmselt ka lähitulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles