Luik: küsige USA ministrilt, mis sõjas me osaleme

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Chertoff, USA sisejulgeoleku minister 22. oktoobril tutvustamas pressikonverentsil õhureisijate läbivalgustamise kava.
Michael Chertoff, USA sisejulgeoleku minister 22. oktoobril tutvustamas pressikonverentsil õhureisijate läbivalgustamise kava. Foto: AP / Scanpix

Eestisse tuleb järgmisel nädalal väga mõjuvõimas mees,

USA sisejulgeoleku minister
Michael Chertoff

, kellelt tuleks küsida ka seda, kelle vastu me terrorismivastases sõjas ikkagi võitleme, ütles Hans H. Luik Kuku raadio saates «Keskpäevatund».


Luige arvates peaks Chertoffilt, kellele alluvad mitmed luureteenistused, küsima lähemat selgitust vaenlase kohta terrorismivastases sõjas, seda millised on sõja eesmärgid ja millal selle lõppu oodata võib.

«Mine ei tea kuhu, tee ei tea mida,» iseloomustab Luige arvates vähemalt praegust avalikkusele esitatud pilti võitlusest Al Qaeda vastu.

Saates osalenud Ainar Ruussaar ütles, et ta on küsinud kirjeldust Al Qaeda kohta, ent saanud vaid viiteid toimunud rünnakutele ning kuulnud väidet, et terroriorganisatsioon on levinud rohkem kui 100 riiki. Vaenlase kirjeldus puudub.

USA sisejulgeoleku minister Michael Chertoff tuleb Eestisse visiidile 29. oktoobril. Välisministeeriumi veebilehe andmetel on kavas kohtumised Vabariigi President Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Andrus Ansipi ja välisminister Urmas Paetiga. Visiidi eesmärk on teatavaks teha kuupäev, millal Eesti kodanikele hakkab kehtima viisavaba sisenemine USAsse turismi- ja lühiajaliseks ärireisiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles