Briti eksperdid: majanduslangus tuleb hullem kui eelmisel kümnendil

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix Norway

Suurbritannia sisemajanduse kogutoodang kahanes kolmandas kvartalis pool protsenti ning Londoni rahandusinimesed usuvad, et ees on ootamas 1990 stiilis langus koos kasvava töötuse, kahjumite ning veelgi langevate kinnisvarahindadega, seda pikemalt ja sügavamalt kui eelmisel kümnendil.


Ühendkuningriigi majandus on nüüd ühe sammu kaugusel definitsioonile vastavast majanduslangusest (2 järjestikust negatiivse SKP kasvuga kvartalit) ning suur hulk City eksperte usub, et sellest pole pääsu, kirjutab

Telegraph.co.uk

.

Nii läheb siis kui «meil on õnne,» ütles Michael Saunders pangast Citigroup. «See saab olema kurb, praegu on alles esimesed päevad - hullem on tulemas.»

Danny Gabay firmast Fathom Consulting ütles: «Me näeme kolme eelneva languse kõige halvemaid elemente. Meil on naftašokk, nagu 1970ndatel, kinnisvara mulli lõhkemine, nagu 1990ndatel ning ka naela kursi langus, nagu mitmete varasemate Briti defitsiidi kriiside ajal. Inglise pank peab langetama intressi määrad 2 protsendini või riskima mitte üksnes väga pika, vaid ka väga sügava langusega.»

«Ees on ootamas väga hapud jõulud,» lisas Gabay.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles