Tormiblogi: tuul vaibub alles õhtuks (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala viimane päev oli tuuline: sisemaal ulatus tuule kiirus puhanguti 18, rannikul isegi 27 meetrini sekundis. Ilmateenistuse prognooside järgi peaks tuul vaibuma alles esmaspäeva õhtuks.

Tugeva tuule tõttu andis Riigi Ilmateenistus kogu Eestile esimese taseme ehk kõige kergema hoiatuse, mis tähendab, et teatud olukordades võib ilm olla ohtlik.

​Kehva ilma tõttu ei väljunud pühapäeva õhtul Saaremaa ja Hiiumaa vahel kurseeriv laev. Tugeva tuule ja kõrge veetaseme tõttu on tühistatud reisiparvlaev Soela väljumised Sõru-Triigi liinil kell 17.30 Sõrult ja kell 19 Triigist, teatas liini opereeriv Kihnu Veeteed.

Esmaspäeva öösel pöördub tuul loodesse ja nõrgeneb hommikuks 8 kuni 13, puhudes iiliti 17 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 1 kuni 2 meetrit, õhtul ja öösel 1,5 kuni 3 meetrit. Kohati sajab lund ja lörtsi ning nähtavus on sajus piiratud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles