ERR.ee: poliitikud näevad Pärnus toimuvates uurimistes küsitavusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu
Vello Järvesalu Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simsoni ja Reformierakonna parlamendifraktsiooni liikme Hanno Pevkuri hinnangul avaldab õiguskaitseorganite tähelepanu juhtivate poliitikute vastu kohalike valimiste eel mõju ka erakonnale.


Õiguskaitseorganid on võtnud viimasel ajal tõsiselt luubi alla võimalikud korruptsioonijuhtumid kohalikes omavalitsustes, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Esmaspäeval peeti kahtlustatavana kinni Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht ja aktsiaseltsi Taastusravikeskus Estonia juhatuse liige Vello Järvesalu. Ning eile korraldas kaitsepolitsei läbiotsimise Pärnu linnavalitsuses.

Simson ütles, et lugedes ka teiste erakondade kommentaare, jääb mulje, et keskerakondlasest Pärnu linnapea on juba hukka mõistetud enne, kui on selgunud, mida tegelikult süüdistus endas sisaldab. Reformierakondlane Hanno Pevkur ei usu, et poliitilised jõud saaksid mingil moel uurimisorganeid mõjutada ega seda, et poliitikud teiste poliitikute peale kaebama võiksid minna.

Isamaa ja Res Publica peasekretär Margus Tsahkna meenutas, et koalitsioonileppesse kirjutati punkt sellest, et suuremate omavalitsuste kontrollimisega hakkab tegelema kaitsepolitsei ja kui mõne omavalitsustegelase puhul vastavad korruptsioonikahtlustused tegelikkusele, siis tuleb vastutada ka erakonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles