RIA peadirektoriks kandideerib üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori ametikohale kandideerib üheksa inimest, järgmisel nädalal selgub, keda kandidaatidest lubatakse konkursile osalema ning mitu vooru läbi viiakse.

Riigisekretäri poolt välja kuulutatud konkursil osalemiseks oli dokumentide esitamise tähtaeg neljapäeval. Reedeks oli laekunud üheksa inimese avaldused. «Võib juhtuda, et eilse postikuupäevaga laekub veel mõni avaldus täna või esmaspäeval,» ütles Kristiina Tiimus riigikantseleist reedel BNSile.

Järgmise nädala teisipäeval toimuval kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjoni koosolekul otsustatakse Tiimuse sõnul, keda kandidaatidest lubada konkursile osalema ning mitu vooru läbi viiakse.

Riigisekretär kuulutas aprillis välja avaliku konkursi loodava Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori ametikohale.

Ametikoha eesmärgiks on RIA käivitamine, juhtimine ja arendamine.

Kandidaadilt eeldati muuhulgas magistrikraadi või sellele vastav kvalifikatsiooni olemasolu, soovitavalt infotehnoloogia või majanduse erialal. Samuti vähemalt kolmeaastat organisatsiooni või struktuuriüksuse juhtimise kogemust.

Peadirektoriks kandideerija peab oskama eesti keelt C1 või sellele vastaval tasemel ja inglise keelt kõrgtasemel või kahte võõrkeelt (neist üks inglise ja teine prantsuse, saksa või vene) kesktasemel koos ametialase sõnavara valdamisega.

Lisaks on oluline kandidaadi lojaalsus, riigi huvidest lähtuv orienteeritus ja laitmatu reputatsioon.

Peadirektori töötasu on alates 2430 eurost.

Riigikogu kinnitas tänavu veebruaris eelnõu, millega muutub Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) alates 1. juunist 2011 ametiks.

Loodav amet teeb eelnõu seletuskirja kohaselt riiklikku järelvalvet riigi infosüsteemi kuuluvatele ja elutähtsat teenust tagavatele infosüsteemidele kehtestatud turvanõuete täitmise üle, teeb järelevalvet andmekogu kasutuselevõtmise ja andmekogu haldamise seadustele vastavuse üle avaliku teabe seaduse ja hädaolukorra seaduse mõttes.

Lisaks töötab amet välja infosüsteemide turvameetmete süsteemi, infosüsteemide andmevahetuskihi ning riigi infosüsteemide haldussüsteemi ja korraldab riigi infosüsteemi kui terviku arendamist.

Samuti korraldab RIA riigiasutuste vahelise andmeside arendamist ja haldamist, haldab kõrge käideldavusega riigi infosüsteemi baasinfrastruktuuri tagavaid süsteeme, käsitleb Eesti arvutivõrkudes toimuvaid turvaintsidente, peab riigiportaali eesti.ee ning esindab riiki rahvusvahelistes koostöövõrgustikes ja -projektides.

Valitsusasutuse hallatava riigiasutuse valitsusasutuseks ümberkorraldamise tulemusena suureneb RIA koosseis 21 töö- ja ametikoha võrra. Tänavu on kavandatud keskmiselt täita 10 töö- ja ametikohta, jaanuariks 2012 on plaanis täita kõik töö- ja ametikohad.

RIA ümberkorraldamisega ja küberturbe valdkonna laienemisega seotud vahendite lisavajadus on 824 460 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles