Jaapani probleemses tuumajaamas suri kolmas töötaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötaja probleemses Fukushima 1. tuumajaamas.
Töötaja probleemses Fukushima 1. tuumajaamas. Foto: SCANPIX

Maavärina ja tsunami tagajärjel lekkinud Fukushima 1. tuumajaamas suri täna töötaja. Jaamas jätkuvad päästetööd, kuid esialgu pole teada, mis töötaja surma põhjustas.

60ndates eluaastates mees kaotas hommikul teadvuse, kuid haiglasse jõudes oli ta juba surnud, teatas jaama operaatorfirma TEPCO uudisteagentuuri AFP vahendusel.

TEPCO kinnitusel oli mees saanud 0,17 millisiiverti suuruse kiirgusdoosi, mis on märksa vähem, kui tööde ajaks kehtestatud piirnorm.

Mees kandis ka kaitsevarustust ning tema kehalt ei leitud märke sellest, nagu oleks ta surnud radioaktiivse kiirguse tagajärjel. «Me peame surma põhjuse veel kindlaks tegema,» lisas TEPCO esindaja.

Varem on Fukushima 1. tuumajaamast leitud veel kahe töötaja surnukehad, kes surid Jaapanit 11. märtsil tabanud üheksamagnituudilisele maavärinale järgnenud tsunamis saadud vigastustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles