Riigikogulased peavad võlgu reisima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu majandus- ja Euroopa Liidu asjade komisjon on kulutanud tänavuse lähetusteraha ära viimase kui sendini ja peavad nüüd võlgu reisima. Väliskomisjonil jätkub raha ehk laevaga Soome ja tagasi sõiduks.


Vähem kui kümne kuuga on oma välissuhtluseks ettenähtud raha ära raisanud ja ligi 21 000 krooniga miinustessegi langenud majanduskomisjon, kelle kulud kaetakse nüüd teiste komisjonide arvelt, kirjutab Õhtuleht.


Miinustes on ka Euroopa Liidu asjade komisjon, kelle lubati välislähetusteks kulutada 400 000 krooni, aga kes on kulutatud juba 403 044 krooni.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni (IRL) sõnul ilmnes kohe suve hakul, et kütuse kallinemine on lennukipiletite hinda kergitanud ning seetõttu on püütud kulusid piirata ehk delegatsioone kärbiti neljalt inimeselt kahele.

Väliskomisjonil on varus veel napp 1627 krooni, komisjoni esimees Sven Mikser (sotsiaaldemokraat) sõnul on raha säästlikult kulutatud, aprillis käidi USAs, mais Türgis ning ilmselt novembris sõidab 3-4 komisjoni liiget Gruusiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles