Arheoloogid paluvad inimeste abi haruldase leiu kaitsmisel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal Salmes tuli päevavalgele huvitav paatmatus.
Saaremaal Salmes tuli päevavalgele huvitav paatmatus. Foto: Liis Treimann

Arheoloogid paluvad Saaremaal Salme kandis leitud haruldase leiu kaitseks inimeste abi ning soovitavad sealkandis liikujatel olla tähelepanelikud ning teavitada metalliotsijaga ringi liikujatest kas politseid või muinsuskaitset.


Alles hiljuti Salmes järjekordse haruldase leiu päevavalgele toonud kraav aetakse kinni ning ulatuslikumate teaduslike kaevamistega alustatakse kevadel, kuna vastu talve ei ole mõtet kaevama hakata, kirjutab Oma Saar.

Arheoloogid paluvad unikaalse leiu kaitsmiseks inimeste abi.

Nimelt teeb neile muret, et Salmele võivad muistiseid otsima tulla ka metallidetektoritega huvilised, kes Tartu ülikooli arheoloogiadoktorant Marge Konsa sõnul pahatihti lihtsalt vanaaegset asja oma kaminaservale kaunistuseks otsivad.


«Kui näete kedagi metalliotsijaga, siis teavitage kohe politseid või muinsuskaitse inspektorit,» palus Konsa. Pärast laupäevast leidu organiseeris Salme vald kohapeale valvuri, kes kuni kraavi kinniajamiseni vallavanem Kalmer Poopuu sõnul nö silma peal hoiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles