Küüslaugune läätse-kuskussisalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugune läätse-kuskussisalat
Küüslaugune läätse-kuskussisalat Foto: Jaan Heinmaa

30 minutit

6 sööjat

2,5 dl rohelisi või pruune läätsi (loputa külma veega ja nõruta)

3 sl valgeveiniäädikat

2,5 dl kuskussi

½ tl soola

½ dl oliiviõli

2 purustatud ja ¼ tl soolaga segatud rammusat küüslauguküünt

1,5 dl hakitud münti

suur peotäis rukolalehti

u 300 g poolitatud või sektoriteks lõigatud kirsstomateid

200–250 g kuubikuteks lõigatud või murendatud fetajuustu

Keeda läätsed umbes liitris kergelt soolaga maitsestatud vees pehmeks (ära puruks keeda!). Nõruta sõelal ja kalla kaussi. Lisa läätsedele 1 sl veiniäädikat, pisut soola ja pipart. Jahuta täielikult. Valmista kuskuss pakendil oleva juhise järgi ning maitsesta soola ja 1 sl oliiviõliga. Jahuta seegi. Lisa läätsedele.

Sega küüslauk-sool, ülejäänud veiniäädikas ja oliiviõli ning maitse järgi soola-pipart. Liida kraam kuskussi-läätsede seguga ja lase külmikus maitsestuda (kuni 24 tundi). Enne serveerimist lisa ülejäänud ained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles