Õpilasesinduste Assamblee: kool on ainuke koht, kus me saame riigikeelt praktiseerida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Õpilasesinduste Assamblee

Narva Kreenholmi gümnaasiumis toimunud Õpilasesinduste Assamblee piirkondlikul foorumil tõdeti, et kooli roll lõimumisel on selles piirkonnas jätkuvalt väga suur.

Õpilaste hinnangul võiks eesti keelt rohkem praktiseerida erinevate õppeainete kaudu ja lisaks sellele suurendada eesti keele osakaalu koolivälises tegevuses.

«Üleminek eestikeelsele õppele gümnaasiumis ei sünni tõrgeteta, aga üldiselt on motivatsioon siiski suur, sest peale kooli siin Narvas polegi õiget kohta, kus eesti keelt praktiseerida. Suurem osa õpilasi aga soovivad jätkata oma haridusteed Euroopa Liidus, sealhulgas Eestis, seega
edasiõppimine toimub neil nagunii mitte emakeeles,» ütles Õpilasesinduste Assamblee esinduskogu liige Polina Fadejeva.

Õpilasfoorumil, kus võtsid samuti osa ka haridus- ja teadusministeeriumi ametnikud, arutati gümnaasiumi õppekava reformi, mille tulemusel 2013. aastaks gümnaasiumis peab olema vähemalt kolm õppesuunda ja hulgaliselt vabaaineid.

«Ministeeriumi hinnangul Narva linnas jääb kõige rohkem alles kolm gümnaasiumi. Meie eesmärk on, et koolide reorganiseerimisel arvestataks võimalikult rohkem õpilaste soovidega ja ettepanekutega. Kaasa arvatud nendes küsimustes, mis puudutavad õppekeelt ja vastavat ettevalmistust. Kuna meil on võimalusi eesti keeles suhelda vähe, oleme huvitatud sellest,
et oleks rohkem kooliväliseid tegevusi, mis soodustaksid lõimumist. Näiteks keelelaagreid ja ühisprojekte teiste koolidega,» lisas Fadejeva.

Õpilasesinduste Assamblee on avatud koostöövorm, mis ühendab läbi oma võrgustiku 53 vene õppekeelega gümnaasiumi. Organisatsiooni eesmärgiks on õpilaste õiguste kaitse ja haridus- ning noorsoopoliitika mõjutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles