TS Laevad tahab tulevast aastast püsivalt kuuendat parvlaeva

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula läbis sel suvel uuenduskuuri, mille käigus uuendati ka aluse klassi.
Parvlaev Regula läbis sel suvel uuenduskuuri, mille käigus uuendati ka aluse klassi. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Sadama kinnitusel on Saaremaa liinile vaja suvekuudeks lisalaeva, mistõttu tahaks ettevõte saada endale alates järgmisest aastast püsivalt kuuendat laeva, vahendas ERR.

Praegu on Tallinna Sadamal viis laeva, millest Regula on varulaev, mis eeloleval suvel pannakse aga Saaremaa liinile lisalaevaks. Kuna riigiga sõlmitud leping näeb ette, et Tallinna Sadamal peab samal ajal olema ka varulaev, otsitakse suvekuudeks juurde veel ühte parvlaeva.

Süsteem, et Regula läheb suveks Saaremaa liinile ning igal aastal hakatakse kolmeks kuuks varulaeva otsima, ei ole Tallinna Sadama hinnangul mõistlik ja seetõttu sooviks ettevõte alates järgmisest aastast saada juurde püsivalt kuuenda laeva.

Variante kuuenda laeva hankimiseks on mitu ja üks võimalus on pikaajaline prahileping, kuid samuti on võimalik, et ostetakse täiesti uus laev – kõik sõltub sellest, kui palju Tallinna Sadam riigilt raha juurde saab. See aga peaks selgemaks saama kevadel riigieelarve strateegia artuelude käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles