Prokuratuur: Oru veretöö pani toime pereisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Mariza Lillepea ja juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar tänasel pressikonverentsil, kus avaldati Oru nelikmõrva esialgne versioon.
Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Mariza Lillepea ja juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar tänasel pressikonverentsil, kus avaldati Oru nelikmõrva esialgne versioon. Foto: Peeter Langovits

Viru ringkonnaprokuratuur avaldas Oru nelikmõrva esialgse versiooni, mille kohaselt paisus koletuks veretööks peretüli.

Tänasel pressikonverentsil avaldas Viru ringkonnaprokuratuur, et suure tõenäosusega on Oru veretöö autoriks pereisa Ilja, kes tappis hiljem ka enda.

Sellele viitab prokuröri sõnul asjaolu, et vaid Ilja jalatallad olid verised, mis tõestab, et ta liikus pärast tapatööd korteris ringi.

Laps hukkus vanemate tüli käigus juhuslikult

Avaldatud versiooni kinnitab ka see, et korteri uks oli lisaks kahele lukule, seest ka riiviga suletud ning akendel ei olnud jälgi sellest, et keegi oleks korterist väljunud.

Pressikonverentsil osalenud prokurör Mariza Lillepea ja juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar tõdesid, et laps sai tüli käigus surma ilmselt juhuslikult, sest tema haavade iseloom viitab sellele, et teda haavati ettekavatsematult.

Esialgse versiooni kohaselt üritas haavatud pereema Maria korterist põgeneda ning Ilja vedas ta tagasi. Sellest ka verejäljed trepikojas.

Prokuratuur tellis täiendavaid ekspertiise, mis peaksid andma detailsemat infot verejälgede ja korteriukse luku kohta.

Naine pidi mehest lahku kolima

Möödunud nädalal kirjutas Postimees, et politseile sai selgeks, et veretöö autorid on samad inimesed, kes teisipäeva pärastlõunal Ida-Virumaal Orul Virmalise tänava korterist surnuna leiti, juba kolmapäeval.

Mitmete naabrite ja tuttavate sõnul on aga raske uskuda, et koletu veretöö võis toime panna noor pereisa. Tapetud vabaabielupaari kirjeldades ollakse veendunud, et perepea Ilja oli selles kooselus tasakaalustavam pool.

«No tehke mis tahate, aga ma ei usu seda juttu, et tapja võib olla Ilja. Ma olen teda tundnud üle 15 aasta ja ta on kõige rahulikum inimene üldse,» ütles mehe parimate sõprade hulka kuuluv Roman Postimehele möödunud nädalal.

Prokuratuuri andmetel võis tüli põhjustada asjaolu, et Maria plaanis kolida äsja ostetud korterisse üksi koos lapsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles