Eesti E-notar võitis auhinna

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.rik.ee

Notarite kasutatav infosüsteem E-notar pääses Euroopa e-kaasatuse konkursil omas kategoorias viie auhinnalise lahenduse hulka.


«Finalistid valiti selle järgi, kes lähenesid e-kaasatuse probleemi lahendamisele innovaatiliselt ja on jõudnud ka reaalsete lahendusteni,» märkis justiitsministeeriumi Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) kohturegistrite osakonna juhataja Ingmar Vali.

Euroopa e-kaasatuse auhinna 2008. aasta konkursi finalistide hulka valiti 35 paremat lahendust, mille olid esitanud avaliku, era- ja kolmanda sektori organisatsioonid üle Euroopa.

RIKi ja Notarite Koja koostöös valminud E-notari infosüsteemi hinnati avalike teenuste kaasamise kategoorias.

Vali sõnul on Euroopa Komisjoni algatatud e-kaasatuse konkursi eesmärgiks tunnustada infotehnoloogia valdkonna parimaid innovaatilisi lahendusi, mis aitavad suurendada sotsiaalset ja infotehnoloogilist kaasatust.

Vali sõnul tõi E-Notar kaasa selle, et enam ei pea klient jooksma ühest riigiasutusest teise, ehk nüüd piisab, kui notar saab vajaliku info ise kätte, märkis Vali.

«E-notarit kasutavad kõik Eesti notarid juba teist aastat. See abistab hankida andmebaasidest lepingu aluseks olevat infot, sõnastada lepingut, edastada lepingut erinevatele registritele ning jälgida lepingu ellurakendamise protsessi. Tehnoloogilise lahendusena aitab E-notar tagada ka õiguskindlust,» sõnas Vali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles