Kuressaare toitlustajad kimpus roiskuvate biojäätmetega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare hotellide ja söögikohtade omanikud pole rahul linnas toimiva biojäätmete sorteerimise korraga, kuna prügifirma poolt vaid korra nädalas ära veetav biomass hakkab konteinerites haisema.

GO Spa juhataja ja Sadhu kohviku omanik Toomas Leis ütles Meie Maale, et linnavalitsus on tellinud prügifirmalt biojäätmete veo kord nädalas kolmapäeviti, seda on aga ilmselgelt vähe.

«Mõeldakse välja süsteem, mis oleks hea, aga mingisuguseid tingimusi pole ja selle täitmine on ebareaalne,» kurtis Leis, lisades, et monopoolses seisus prügifirmalt pole tihedamat äravedu võimalik tellida.

Veski trahteri perenaine Anu Lomp märkis, et õnneks pole seni ilmad veel kuumad olnud, aga biojäätmete konteinerites hoidmine on probleem.

Jäätmete äraveoga tegeleva ettevõtte Prügimees juhataja Riivo Asuja märkis, et linnas tühjendatakse biolagunevate jäätmetega konteinereid ühel päeval, sest firma ei saa autot ühekordseks veoks ette valmistada, kui kellelgi selline soov peaks tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles