BIG tõstab hoiuse intressi 9 protsendini

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Balti Investeeringute Grupi Pank (BIG) tõstab alates teisipäevast, 28. oktoobrist aastase tähtajalise kroonihoiuse intressimäära 9 protsendini.


Muude krooni- ja eurohoiuste intressimäärad jätab BIG senisele tasemele ja need sõltuvad hoiustatud rahasumma suurusest, valitud valuutast ja intressi väljamaksmise viisist.

BIGi juhatuse liikme Kaido Saare sõnul on tegu vastusammuga mitme teise panga teadetele intresside tõstmisest, sest BIGi strateegia on pakkuda hoiustajatele Eesti pankade seas alati parimat aastast tootlust.

«Viimaste nädalate hoiuseintressirallist võidavad ennekõike hoiustajad. Üha enam saab klientide jaoks hoiustamisel määravaks pakutav intressimäär, kuna Eestis on pangahoiused tagatud 100 protsendi ulatuses kuni summani 50 000 eurot,» märkis Saar.

Teise olulise kliendirühma moodustavad BIGi jaoks hoiustajad, kes riski maandamiseks hajutavad oma üle 50 000-eurost hoiuseportfelli mitme finantsasutuse vahel.

Tähtajalise hoiuse intress on tulumaksuvaba ja hoiustatud summad on riiklikult tagatud kuni 50 000 euro (782 330 krooni) ulatuses vastavalt valitsuse 9. oktoobri otsusele ning riigikogu 23. oktoobril vastuvõetud seadusemuudatusele.

Tänavu esimese 9 kuuga ulatus BIGi laenuportfell 2,4 miljardi kroonini, panga üheksa kuu kasum oli 126,5 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles