Galerii: kuninganna Elizabeth II jõudis Iirimaale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II alustas täna oma esimest riigivisiiti 1921. aastal iseseisvunud Iirimaa Vabariiiki.

Elizabeth II ja prints Philip kohtusid Iirimaa presidendi Mary McAleese'i ning tema abikaasa Martin McAleese'iga. Elizabeth II kirjutas ka sissekande Iiri presidendi residentsi Aras An Uachtarain'i külalisteraamatusse.

Viimati külastas Briti valitsevatest monarhidest Iirimaad 1911. aastal kuningas George V, kui Iirimaa oli veel osa Suurbritannia ja Iiri Ühendkuningriigist. Suurbritannia endise peaministri John Majori sõnul on kuninganna visiit sümboolse tähendusega, tähistades pöördepunkti kahe riigi vahelistes suhetes.

Ka Iiri endise valitsusjuhi Bertie Aherni kinnitusel on kuninganna visiit suure tähtsusega, kuna see näitab kahe riigi suhete küpsust. «Kui pisike vähemus välja aravata, siis inimesed tervitavad seda,» leidis Ahern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles